InstallatieDoor de vraag naar milieu vriendelijke en energie zuinige installaties is de zoektocht naar innoverende installaties in een snel tempo verhoogd.

Duurzaamheid is dan ook het uitgangspunt waarmee wij adviseren.
Door zelf te onderzoeken, uit te proberen en te testen zijn wij ervaringsdeskundigen geworden en kunnen we u laten zien dat je ook bij oudere woningen, welke in de regel moeilijker te isoleren zijn, een woning eenvoudig kunt aanpassen waardoor deze energiezuinig wordt en tevens veel comfort biedt en dit met betrekkelijk weinig geld. Waarbij u van het gas af kunt als u dat zou willen.
Natuurlijk is het beperken van onnodig energieverlies door het aanbrengen van bijvoorbeeld een goede isolatie altijd een prima start om energiezuiniger te worden. Ook de aanschaf van minder energieverslindende apparaten is een goede start naar duurzaamheid. Dit zijn stappen om uw energievraag te verminderen een prettige bijkomstigheid is dat het comfort daarbij mede naar een hoger niveau kan worden getild.

In veel gevallen is het mogelijk om bij of op uw eigen pand energie op te wekken en of op te slaan. Wij denken hierbij aan zonneboilers waarbij u de overdag opgevangen energie kunt opslaan om op een ander moment te kunnen gebruiken voor douchen of verwarmen. Of u kunt aan zonnepanelen denken welke zonne-energie omzet in elektra.

Wij hebben zelf goede ervaring met zonnepanelen en gebruiken de opgevangen energie voor het verwarmen van de woning middels infraroodpanelen. Deze hebben het voordeel dat je door de gerichte stralingswarmte, ruimten of zitplekken creëert welke zeer behaaglijk aanvoelen. Hetgeen als voordeel heeft dat je de gehele woning niet zo warm hoeft te stoken als met confectieverwarming waarbij het verschil in temperatuur aan het plafond en op zithoogte vaak 7 á 8 graden verschild.

De veel besproken warmtepomp of hybride warmtepompen zijn voor bestaande woningen vaak niet te realiseren daar je laag thermisch gaat verwarmen en de kosten van realisatie exorbitant hoog zijn ten opzichte van het mogelijk te behalen rendement bij bestaande woningbouw. Deze warmtepompinstallaties zijn momenteel alleen aan te brengen bij zeer goed geïsoleerde woningen en gebouwen waarbij de ventilatie van de woning goed geregeld kan worden. Op dit moment houden wij ons om bovengenoemde redenen nog niet bezig met de installatie van warmtepompinstallaties. Infraroodpanelen in combinatie met zonnepanelen leveren daarentegen zeer aantrekkelijke resultaten bij een betrekkelijk kleine investering.